fbpx

Toortoitumise alane sertifikaat

FendaF > Meist > Toortoitumise alane sertifikaat
toortoitumise alane sertifikaat

Kommentid(02)

  1. Tere!
    Olen 33 aastat dobermanne pidanud, toites neid küll toortoiduga, kuivtoiduga ja enda valmistatud toiduga ehk siis liha ja puder keedetuna, hautatuna.Lisades siis juurde mineraale ja vitamiine. Olen nõus teie kirjutisega toortoidust aga samuti pole ma kindel kas kuivtoiduga saab loom oma vajalikud vitamiinid ja mineraalis kätte, toit on ju läbi kuumutatud, palju jääb sealt järgi vitamiine mida koer vajab. Pluss need lisaained mis kuivtoidule listakse on samtu keemia ( säilitusained, maitsetugvdajad, milleks mu koerale neid vaja on?) Teiseks mis toorainet kasutatakse kuivtoidus kas see on siiski kvaliteetne, isegi kallimates toitudes? Samuti kasutatkse kuivtoitudes liha mis on kasvatatud, andes loomadele antibiootikume, et nad karjas haigeks ei jääks? Praktiliselt on võimatu anda oma loomadele kvaliteetset toitu , kui just ise ei kasvata kõike vaja minevat materjali. Dobermannidega veel see probleem, et on teaduslikult tõestatud , et neile ei tohi anda kartuli ja kaunaliste( herned, oad,läätsed) toitu( mis pärsib südame tegevuseks vajaliku annuse tauriini tootmist, eriti kui koeral on juba probleem südamega). Vanasti kasutati palju maisi, mis tuli lihtsalt minu koertel tagant välja tekitades hiigel hunnikuid õue peale, samuti teeb seda ka hernes. Sellised küsimused ja mõtted minu peas. Ehk oskate mulle selgitada ja nõu anda. Selgituseks, minu koerad on toortoitumise peal, põhiliselt söövad hetkel kala, sest vesielihast tekkis allergia. Kuivtoitu saavad harva, kas siis reisides või kui sõidan teise Eesti otsa pojale külla. Söövad siis sel ajal Platinumi lammas/riis. Treeningmaiusteks keedetud seakeel, süda ja maks.

    Lugupidamisega,
    Kaiu Piirmann

    1. Tere Kaiu
      Ma muidugi möönan, et kuivtoit ei ole kaugeltki ideaalne, aga ma enda jaoks olen seetõttu leidnudki kompromissi kuiv- ja toortoidu näol (kuigi ka siin on erinevaid arvamusi kas neid tohiks nö segada või koos anda). Kuivtoidu osas mina isiklikult jälgin seda, et toidus kasutatakse inimtoidu kvaliteediga liha (kõrgem kvaliteet), ei oleks liha- ega kondijahu (see võib sisaldada ka haigete ja surevate loomade liha) ning toit oleks 100% naturaalne (ei ole lisatud säilitusaineid, maitsetugevdajaid, sh ka soola). Loomulikult kuumutamine tapab ära looduslikud vitamiinid/mineraalid), aga sinna lisatakse sünteetilisi vitamiine ning neid reeglina veidi rohkem, kuna koer ei omanda neid samal määral kui naturaalseid.
      Ja ka toortoiduna võime me anda oma koerale liha, mida on kasvatatud nö antibiootikumide abil. Kui me nt ka ise turult liha ostame, me ei tea kas antibiootikume on kasutatud või mitte. Jah, ideaalne on kui saame tooraine mõne tuttava talupidaja käest või kasvatame kõik ise, aga no kui paljudel on see võimalus? Ja lisaks pani mind ennast väga mõtlema tänapäevane põllumajandus, mis sisuliselt “hävitab” maapinnast toitaineid (see, kui vähe on täna nt tomatis rauda vs 50 aasta taguse ajaga). Kokkuvõttes, kui need loomad, keda me enda loomadele sisse söödame, söövad kehva toitaineväärtusega toitu, siis ei saa ka meie lemmik sealt toidust kätte enam kõiki vitamiine ja mineraale.
      Maisi osas – täna on osades toitudes kasutusel hüdrotermiliselt töödeldud mais, mis muudab maisi paremini seeditavaks. Loomulikult võib olla, et kõikidele mais ei sobi, aga paljudele on sellisel kujul mais juba sobinud. Maisi puhul tuleb kindlasti aga jälgida, et tegemist ei ole GMO’ga.
      Loodetavasti oli mu vastus veidi abiks.
      Tervitades
      Piret

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to Top
Ostukorv
Sulge

Ostukorvis ei ole tooteid.

Küpsiseid

Kasutame oma veebilehel küpsiseid. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Privaatsuspoliitika Müügitingimused